RENAULT Kangoo Z.E. sähköistää tavarankuljetuksen

Renaultin täyssähköinen Kangoo Z.E. vastaa pienten sähköpakettiautojen tarpeeseen

Renaultin todelliseen tarpeeseen kehittämä täyssähköinen Kangoo Z.E. kulkee pitkälle. Sen toimintamatka on WLTP-normin* mukaan jopa 220 kilometriä. Normaalissa vaihtelevassa ajossa toimintamatka on n. 200 km ja vaikeissakin olosuhteissa voi ajaa rauhallisin mielin n. 120 kilometriä. 

Dieselversion tavoin Kangoo Z.E. on saatavana sekä kolmen, että neljän kuution tavara-automallina ja tämän lisäksi myös viisipaikkaisena Crew Cab -versiona, joka tarjoaa viiden hengen kuljetuskapasiteetin lisäksi tavaratilaa jopa 1,3 m³. 

 

Pitkän toimintamatkan mahdollistavat innovatiiviset tekniset ratkaisut

Pitkän toimintamatkan mahdollistamiseksi Kangoo Z.E:ssä on useita innovatiivisia teknisiä ratkaisuja. Tärkein ominaisuus on uusi Z.E. 33 -ajoakku, jonka kapasiteetti on akun mallimerkinnän mukaisesti 33 kWh. Ajoakussa käytetään samaa Renaultin ja LG Chemin kehittämää tekniikkaa, joka on alun perin otettu käyttöön Renault Zoe:ssa, joka on Euroopan myydyin sähköhenkilöauto.

Kangoo Z.E.:ssä on myös uusi erittäin tehokkaasti energiaa hyödyntävä sähkömoottori, jossa akun hallintajärjestelmä on optimoitu. Täysin Renaultin omaa suunnittelua oleva 44 kilowatttia (60 hevosvoimaa) tuottava R60-moottori perustuu myös alun perin Renault Zoessa käytettyyn konstruktioon ja se valmistetaan Renaultin tehtaalla Cleónissa, Ranskassa.

Kangoo Z.E. on myös markkinoiden ensimmäinen sähköpakettiauto, jossa hyödynnetään lämpöpumppua osana tuuletus- ja lämmitysjärjestelmää. Sen avulla voidaan vähentää sähkön käyttöä kylmällä ilmalla ja jatkaa sillä tavoin toimintamatkaa. Edelleen akkujen rasitusta ajon aikana voidaan keventää lämmittämällä tai vaihtoehtoisesti kuumalla ilmalla jäähdyttämällä auto latauksen aikana.

Lisäksi Kangoo Z.E. on varustettu ajon aikana toimivalla erillisellä polttoainetoimisella lisälämmittimellä, joka varmistaa mukavuuden kaikkein kovimmillakin pakkasilla pidentäen samalla omalta osaltaan toimintamatkaa.

Kangoo Z.E. tekee liikkumisesta vaivatonta

Polttomoottoristen Renault Kangoo -mallien tapaan myös Kangoo Z.E:n voi valita joko 4,28 metrin pituisena vakiomallina tai 4,66 metrin pituisena Maxi -versiona. Tavaratilan koko on joko 3,0 tai 4,0 kuutiometriä, tai lisävarusteena saatavalla, taitettavalla verkkoväliseinällä ja matkustajan istuimella vieläkin enemmän!

Kaikissa malleissa tilaa tavaroille on yhtä paljon kuin polttomoottorisissa, sillä ajoakku on sijoitettu auton lattian alle. Kantavuus on jopa lähes 600 kiloa, mikä riittää suurimpaan osaan kuljetuksista.

Äänettömästi toimiva sähkömoottori tekee Kangoo Z.E:stä erinomaisen vaihtoehdon taajama-ajoon! Suurin vääntömomentti on 225 Nm, joka on käytössä heti liikkeelle lähdettäessä. Sen ansiosta kiihtyvyys kaupunkinopeuksissa on erittäin nopeaa.

Lataus on helppoa ja nopeaa!

Kangoo Z.E:ssä on uuden sukupolven seitsemän kilowatin (32A, 230V) yksivaiheinen vaihtovirtalaturi. Sen avulla ajoakku saadaan ladattua 7,4 kW:n Wall Boxilla tyhjästä täyteen kuudessa tunnissa. Tunnin latauksella saadaan 35 kilometriä lisää toimintamatkaa. Latausliittimenä on sähköautojen yleisin latausliitinstandardi Type 2, joten julkisen latauspisteen löytäminen on helppoa.

Sähköauton latauksessa suositellaan aina käytettäväksi erillistä sähköauton latauslaitetta. Vaivattoman ja turvallisen arkikäytön varmistamiseksi kodin pysäköintipaikalle on asennettava sähköauton kotilatauslaite. Jokaiseen tarpeeseen sopivan latauslaiteratkaisun löytää esimerkiksi Plugit Finlandin valikoimasta.

Kangoo Z.E. on saatavana myös viisipaikkaisena Crew Cab -versiona

Kangoo Z.E. Crew Cabissa on mukava 3-hengen takaistuin ja näin autolla matkustaa mukavasti jopa 5 henkilöä. Tällöin tavaratilaakin on käytössä jopa 1 300 l, ja sitä on helppo laajentaa 60/40-suhteessa taittuvan takaistuimen ansiosta. Takaistuin käännettynä tavaratilan tilavuus on lähes 3.400 l!

 

 

Jä­tä yh­tey­den­ot­to­pyyn­tö, niin o­tam­me si­nuun yh­teyt­tä mah­dol­li­sim­man pi­an.