HYUNDAI KONA Vuoden Auto Suomessa 2024!

kona hybrid

Täysin uusi Hyundai Kona on voittanut Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailun. Suomen Vuoden Auto valittiin nyt jo kymmenennen kerran.

Hyundai Kona valittiin nyt kymmenettä kertaa järjestetyssä Auto- ja liikennegaalassa 15.12.2023 Vuoden Autoksi Suomessa 2024. Kona sain yhteensä 174 ääntä jättäen taaksensa muut viisi finalistia: Mercedes-Benz E-sarjan, Volkswagen ID.7:n, Toyota Priuksen, Kia EV9:n ja Peugeot 408:n.

Kaikkiaan Vuoden Auto Suomessa 2024 -palkinnosta kisasi 32 uutuusautomallia. Voittajan valitsivat suomalaiset Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet kaksivaiheisessa äänestyksessä, johon osallistui 57 yhdistyksen jäsentä. Tärkeimpänä valintakriteerinä on rahalle saatava vastine. Kaikkiaan viisitoista tuomaria nosti finaalin äänestyksessä Hyundai Konan suosikkiautomallikseen.

”Sekä asiakkaamme että myyntiverkostomme ovat ottaneet täysin uuden Konan erinomaisesti vastaan, ja myynti on käynnistynyt hyvin. Vuoden Auto Suomessa 2024 -kilpailun voitto osoittaa myös, että alaa seuraavat ammattitoimittajat arvostavat tuotettamme. Olemme todella kiitollisia tästä kunniasta”, Hyundai Motor Finlandin toimitusjohtaja Esa Kurikka sanoo.

Täysin uusi Hyundai Kona on saatavana sekä täyshybridinä että täyssähköisenä mallina.

Kona on myös Hyundai-konsernin ensimmäinen automalli, jossa on täysin uusi Connected Car Navigation Cockpit (ccNC) -käyttöjärjestelmä. Se tukee auton kaikkien ohjelmistojen osalta OTA-etäpäivityksiä (Over-the-Air) kuin myös erilaisia On-Demand-sovelluksia. Täysin uuden Konan myötä Hyundai tarjoaa uusimman version päivitetyistä Bluelink® Connected Car -palveluistaan, jotka tarjoavat erilaisia älypuhelimella etäohjattavia kehittyneitä ominaisuuksia.

Crossover-mallisen Konan suunnittelu on toteutettu täyssähköinen automalli edellä, ja uudistuksissa on otettu kaikilta merkittäviltä osin asiakkailta saatu palaute huomioon.

Paljon toivottu akuston esilämmitys, jonka voi nyt kytkeä myös manuaalisesti päälle, tekee matkanteosta suomalaisissa olosuhteissa joutuisampaa. Myös sähköauton latausluukku on lämmitetty, ja latausporttiin liitettävällä V2L-adapterilla (Vehicle-to-Load) pystyy ottamaan autosta virtaa ulos jopa 3,6 kW:n teholla.

Arkikäytettävyyttä parantaa noin 30 prosentilla kasvanut tavaratila, joka on nyt perusasennossaan 466 litraa. Sähkömallissa myös etukonepellin alta löytyy 27 litran suljettava tavaratila esimerkiksi latausjohdoille. Monipuoliset kuljetustarpeet helpottuvat 40:20:40-suhteessa alas taitettavien takaselkänojien ansiosta. Takamatkustajille on tullut edellismalliin verrattuna peräti 7,7 senttimetriä enemmän jalkatilaa.

”Uusi Kona jatkaa edellisen sukupolven menestystä sähköisten voimalinjojen suunnannäyttäjänä. Auto tarjoaa äärimmäisen kovan hinta-laatusuhteen luotettavaa ja edistyksellistä tekniikkaa ja pieniä käyttökuluja arvostavalle autoilijalle”, Kurikka toteaa.

Tässä on Vuoden auto Suomessa! Kärjen loppupisteet todella tasaiset – Autot – Ilta-Sanomat

Tässä on Vuoden auto Suomessa (iltalehti.fi)