Hyundai Ioniq 6 teki hattutempun World Car Awards -valinnassa!

ioniq 6 palkinto

Hyundai IONIQ 6 teki hattutempun voittamalla ”World Car of the Year”, ”World Electric Vehicle” sekä ”World Car Design of the Year” -palkinnot!

Hyundai Motor Companyn suuren suosion saavuttanut IONIQ 6 on voittanut kolme arvostettua palkintoa: World Car of the Year, World Electric Vehicle ja World Car Design of the Year. Kansainvälinen tuomaristo vakuuttui IONIQ 6:n ainutlaatuisesta aerodynaamisesta muotoilusta ja pitkästä toimintamatkasta. World Car Awards julkisti tulokset eilen 5.4.2023 New Yorkin kansainvälisessä autonäyttelyssä (NYIAS).

World Car Awards -tuomaristo koostuu sadasta autotoimittajasta, jotka edustavat 32 maata. Jokaisessa kilpailukategoriassa oli kolme finalistia, jotka kaikki on lanseerattu vuonna 2022. Tämä on Hyundain toinen peräkkäinen kolmoisvoitto World Car -kilpailussa. Viime vuonna tuomaristo nimesi IONIQ 5:n voittajaksi samoissa kategorioissa.

– Olemme innoissamme saadessamme tämän arvostetun kunnianosoituksen kahtena vuonna peräkkäin, sillä se on tunnustus kaikkien Hyundai Motor Companyn työntekijöiden valtavasta lahjakkuudesta ja väsymättömistä ponnisteluista IONIQ 6:n kaltaisten sähköautojen saattamiseksi markkinoille, kiitti Hyundai Motor Companyn toimitusjohtaja Jaehoon Chang. – Tämä huomionosoitus vahvistaa tavoitettamme olla maailmanlaajuisesti johtava sähköautovalmistaja sekä älykkäiden liikkumisratkaisujen tarjoaja.
 

– Haluamme yhteyden asiakkaisiin myös tunnetasolla, ja IONIQ 6:n muotoilussa olemme onnistuneet luomaan todella ainutlaatuisen auton. Rohkea virtaviivainen muotoilu yhdistää voimakkaan emotionaalisen vetovoiman ja aerodynaamisen tehokkuuden, mikä antaa autolle poikkeuksellisen pitkän toimintamatkan, sanoo SangYup Lee, Hyundain globaalin muotoilukeskuksen johtaja. – Sisätiloissa tavoitteemme oli luoda persoonallinen studio, joka tarjoaa rauhallista ja mielekästä tilaa ja toiminnallisuutta, mikä mielestämme nostaa EV-suunnittelua uudelle tasolle.

IONIQ 6 on toinen malli Hyundain täyssähköisessä IONIQ-mallistossa. Se hyödyntää Hyundai-konsernin sähköautoille räätälöityä Electric-Global Modular Platform (E-GMP) -arkkitehtuuria, mikä mahdollistaa mm. erittäin tilavat sisätilat sekä 800 voltin nopean latausvalmiuden − korkeajänniteakuston voi optimaalisissa olosuhteissa ladata 10 prosentista 80 prosenttiin vain 18 minuutissa.

Vain 0,21:n ilmanvastuskerroin tekee IONIQ 6:sta yhden markkinoiden aerodynaamisimmista ja energiatehokkaimmista sähköautoista. WLTP-luokituksen mukainen toimintamatka yhdellä latauksella on 614 km ja energiankulutus 14,3 kWh / 100 km (77 kWh RWD 229 hv, 18 tuuman vanteilla, WLTP-mittaustavan mukaan).

IONIQ 6:n moniin etuihin kuuluvat myös V2L-teknologia (Vehicle-to-Load), kuljettajaa avustavat järjestelmät sekä OTA-ohjelmistopäivitykset (Over-the-Air). 2 950 mm pitkä akseliväli tarjoaa matkustamoon runsaat ja ergonomiset sisätilat, joihin lisää laatua tuovat esimerkiksi kaksivärinen nopeuteen reagoiva tunnelmavalaistus ja Electric Active Sound Design (e-ASD).

Tänä vuonna World Car -tuomaristo nimesi myös SangYup Leen vuoden 2023 World Car Person of the Year -palkinnon saajaksi. Palkinnon perusteina olivat Leen tärkeä panos vuonna 2022 esiteltyjen innovatiivisten konsepti- ja tuotantoautojen, kuten Hyundai IONIQ 6:n, täysin uuden Konan sekä N Vision 74:n hyväksi.

Hyundai IONIQ 6 on voittanut myös muita arvostettuja palkintoja viime kuukausien aikana. Uutuus on nimetty ”Vuoden sedaniksi” GQ Car Awards 2023 -kilpailussa ja ”Vuoden uudeksi autoksi” Le Guide de l’auto -lehdessä. Lisäksi se sai Euro NCAP:lta parhaan viiden tähden turvallisuusluokituksen ja luokan parhaan arvosanan suurten perheautojen luokassa.

IONIQ-brändin tämänvuotinen voitto auttaa Hyundai Motoria sähköistämisstrategiassaan ja tavoitteessaan nousta maailman johtavaksi sähköautojen valmistajaksi. Hyundai Motor aikoo tuoda markkinoille 17 uutta täyssähkömallia vuoteen 2030 mennessä. Luvussa ovat mukana myös Genesis-mallit. Hyundai-konsernin tavoitteena on nostaa täyssähköisten ajoneuvojen myynti maailmanlaajuisesti 1,87 miljoonaan kappaleeseen vuoteen 2030 mennessä.

2023 World Car Awards :: World Car Awards