Täysin uusi HYUNDAI KONA Electric sai kilpailukykyiset hinnat!

uusi Kona electric

Jyhkeän ja rohkean muotoilunsa ja suurennettujen mittojensa ansiosta täysin uusi Kona soveltuu aiempaa paremmin esimerkiksi perheiden ja aktiiviharrastajien käyttöön. Konan ulkomitat ovat kasvaneet, ja se tarjoaa aivan uutta teknologiaa ja mukavuusominaisuuksia, kuten digitaalisen Digital Key 2 -avaimen, kattavan OTA-päivitettävyyden (Over-the-Air), kaksi 12,3-tuumaista panoraamanäyttöä ja uuden sukupolven digitaalisen Connected Car Navigation Cockpit -järjestelmän (ccNC).

Taloudellisuudestaan tunnettu sähkö-Kona tarjoaa jatkossa aiempaakin pidemmän toimintamatkan. Akustokoot kasvavat siten, että normaali akustokoko on 48,4 kWh ja pidemmän toimintamatkan 65,4 kWh. Normaalin toimintamatkan akkupaketti tarjoaa moneen käyttöön riittävän 377 kilometrin toimintamatkan, suurempi akkupaketti puolestaan kiitettävät 514 kilometriä (WLTP, AER).

Siinä on myös sähkö-Konalle suunniteltuja ominaisuuksia, kuten 27 litran etutavaratila ”frunk”, virran ulosotto V2L (Vehicle-to-Load) sekä auton sisä- että ulkopuolella, tuulilasiheijastusnäyttö HUD (Head-up Display), i-PEDAL-ajotila, latausluukun lämmitystoiminto sekä mahdollisuus akuston esilämmitykseen navigointijärjestelmällä, manuaalisesti valittuna tai Bluelink-palvelusta aktivoituna.

Edellisen sukupolven Konaan verrattuna uudella mallilla on merkittävästi suuremmat mitat. Sähkö-Konan pituus on 4 355 mm, mikä on 175 mm enemmän kuin ensimmäisen sukupolven Kona Electricissä, ja sen akseliväli on 2 660 mm, mikä on aiempaa 60 mm pidempi. Auton leveys on 1 825 mm eli 25 mm leveämpi ja korkeus 20 mm korkeampi eli 1 575 mm. Tavaratila on kasvanut lähes 30 prosentilla 466-litraiseksi. Takamatkustajille on 77 mm aiempaa enemmän jalkatilaa.

Uusi Kona Electric on Plug & Charge -yhteensopiva, eli auton tunnistus ja lataus tapahtuu heti latauskaapelin kytkemisen yhteydessä ilman erillistä tunnistautumista latauslaitteella. Plug & Charge -toiminto on tällä hetkellä Suomessa käytettävissä IONITY-suurteholatausasemilla osana Charge myHyundai -latauspalvelua.

Hyundai Kona Electricin mallistossa on lanseerausvaiheessa kolme varustetasoa, Comfort, Style ja Premium, joista jo Comfort-varustetaso on kattavasti varusteltu. Malliston hinnat alkavat 39 990 eurosta (Comfort 48,4 kWh 156 hv). Malliston parhaiten varusteltu isomman akkupaketin versio Premium 65,4 kWh 217 hv kilpailukykyinen hinta alkaa 49 990 eurosta. Sekä Hybrid- että Electric-versiot ovat koeajettavissa jälleenmyyjillä lokakuun aikana.

Tutustu tarkemmin Kona Electriciin tästä: Uusi KONA Electric – Hyundai

Myös Iltalehti koeajoi tuoreeltaan tämän uutuuden. Tutustu koeajotunnelmiin linkin takaa:

Ensikoeajo: Hyundai Kona Electric on maanmainio kokonaisuus (iltalehti.fi)