TULOSSA: täyssähköinen HYUNDAI Inster

Inster 16_9

Hyundai INSTER tarjoaa ainutlaatuisen muotoilun ja luokkansa pisimmän toimintamatkan

Hyundai esittelee Busanin kansainvälisessä näyttelyssä täysin uuden Insterin, A-segmentin pienikokoisen sähköauton, joka tarjoaa ainutlaatuisen muotoilun, luokkansa johtavan 355 km:n toimintamatkan (AER), pikalatauksen sekä edistyksellistä teknologiaa. Inster on suunniteltu ketterään ajoon ja sen liitettävyyspalvelut vastaavat nykypäivän vaatimuksia.

Rohkea ulkomuotoilu ja ainutlaatuiset ominaisuudet

Insterin muotoilu perustuu vuonna 2021 esitellyn, vain Koreassa myytävän, bensiinikäyttöisen Casperin muotoiluperintöön. Insterin koria ja akseliväliä on pidennetty, joten se tarjoaa enemmän sisätilaa ja vakautta.

Kasvatettujen mittojensa ansiosta Inster sijoittuu suoraan perinteisten A-segmentin pienikokoisten kaupunkiautojen ja suurempien B-segmentin kompaktimallien väliin. Uutuus lupaa asiakkaiden odottamaa ajovakautta ja helppokäyttöisyyttä sekä käytännöllisyyttä ja joustavuutta tilavamman sisätilan ja suuremman tavaratilan ansiosta. Insterin kompaktit mitat tekevät siitä ihanteellisen kaupunkiauton ja lisäävät sujuvuutta pysäköinnissä.

Insterin muotoilun tunnusmerkkejä ovat vankka kompaktin kokoluokan SUV-profiili, puhtaat linjat, vahvat pyöränkaaret, auton etu- ja takaosaa korostava pohjalevy sekä puskurit, joissa on viitteitä piirilevyihin.

Insterin persoonallisuus tulee esiin myös led-päiväajovaloista ja pikseligrafiikalla varustetuista suuntavilkuista ja takavaloista. Lisävarusteena auton ulkonäköä voi personoida lisää led-projektiovaloilla ja kaksivärisellä ulkovärillä, jossa on kontrastimusta katto. Valmistaja tarjoaa auton alle joko 15-tuumaiset teräsvanteet pölykapseleilla, tai 15-tuumaiset tai 17-tuumaiset kevytmetallivanteet.

Monipuoliset sisätilat ja edistykselliset materiaalit

Sisätiloissa Inster tarjoaa edistyksellistä teknologiaa ja mukavuutta 10,25-tuumaisella digitaalisella mittaristolla ja 10,25-tuumaisella infotainment-järjestelmällä, jossa on navigointijärjestelmä. Kojelauta ja keskikonsoli on suunniteltu luomaan tilavuuden vaikutelmaa. Myös älypuhelimen langaton latausalusta on saatavilla. Pikseliteema jatkuu sisätiloissa. Ohjauspyörän keskiön grafiikka vahvistaa auton huipputeknistä imagoa.

Insterin sisätilat ovat monipuoliset ja tilavat, ja eturivi on avoin ja tarvittaessa läpikuljettavissa. Kaikki istuimet voidaan taittaa alas – myös kuljettajan istuin – monikäyttöisyyden lisäämiseksi. Saatavana on myös istuinverhoiluvaihtoehtoja sekä lämmitettävät etuistuimet ja ohjauspyörä. Toisen rivin istuimet taittuvat 50/50-suhteessa, ja niitä voi liu’uttaa- ja kallistaa lepoasentoon.

Ulkovärivaihtoehtoina on Atlas White, Tomboy Khaki, Bijarim Khaki Matte ja Unbleached Ivory, Sienna Orange Metallic, Aero Silver Matte, Dusk Blue Matte, Buttercream Yellow Pearl ja Abyss Black Pearl. Osa ulkovärivaihtoehdoista on saatavana kaksivärisinä yhdistelminä, joissa on kontrastina musta katto.

Sisätilojen sisustusvaihtoehtoja ovat musta sekä Khaki Brown ja kaksivärinen Newtro Beige-kangasverhoilu.

Sekä ulko- että sisätiloissa hyödynnetään kierrätysmateriaaleja. Insterin ulkopinnassa on musta kiiltävä kierrätysmaali, jossa perinteisesti mustassa maalissa käytetty hiilimusta pigmentti on korvattu kierrätetyistä jäterenkaista valmistetulla väriaineella. Sisätiloissa käytetään muovipulloista peräisin olevaa kierrätettyä polyeteenitereftalaattia (PET) ja sokeriruo’osta uutettua biopolypropeenimateriaalia.

Pikalatausominaisuudet ja luokkansa pisin toimintamatka

Inster erottuu edukseen pikalatausnopeudellaan (DC) ja pisimmällä AER-arvollaan, minkä ansiosta asiakkaat voivat käyttää vähemmän aikaa lataamiseen, ajaa pidemmälle ja hyödyntää käytettävissään olevaa energiaa täysimääräisesti.

Inster on vakiovarusteena varustettu 42 kWh:n akulla, ja saatavana on myös pitkän toimintamatkan 49 kWh:n akkuvaihtoehto. Molempien mallien voimanlähteenä on yksi moottori, jonka teho perusversiossa on 71,1 kW (97 hv) ja Long-Range-versiossa 84,5 kW (115 hv). Molemmat versiot tarjoavat 147 Nm vääntöä.

Inster määrittelee uudelleen pienen kaupunkiauton mahdollisuudet ja tarjoaa vaikuttavaa monipuolisuutta, sillä sen ennustettu toimintamatka on 355 km (WLTP) yhdellä latauksella Long-Range-mallissa, ja sen arvioitu energiankulutus on 15,3 kWh/100 km (WLTP).

90 – 350 kW:n tehoisella pikalatausasemalla Insterin voi ladata 10 prosentista 80 prosenttiin noin 30 minuutissa optimaalisissa olosuhteissa. Mallissa on 11kW:n sisäinen laturi, akun lämmitysjärjestelmä ja tehokas lämpöpumppu.

Ulkoinen ja sisäinen Vehicle-to-Load (V2L) -toiminto tarjoaa virtaa ulkoisille laitteille (110V/220V), mikä mahdollistaa virran ulosoton. Näin asiakkaat voivat vapaasti käyttää tai ladata laitteita, kuten sähköpolkupyöriä, skoottereita ja retkeilyvarusteita.

Edistynyttä tekniikkaa ja mukavuusominaisuuksia

Inster tarjoaa pitkän toimintamatkan ja nopean latauksen lisäksi runsaasti huipputeknologiaa, mukaan lukien lukuisia kehittyneitä kuljettajaa avustavia turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia. Insterissä on myös 64:n värivaihtoehdon led-valaistus, digitaalinen mittaristo, yhdellä kosketuksella avattava kattoluukku ja Hyundai Digital Key 2 Touch (NFC) -digiavain saatavilla.

Hyundain uusi A-segmentin pienikokoinen kaupunki-SUV tarjoaa segmentin täydellisimmän teknologiapaketin, joka sisältää kattavat ADAS-ominaisuudet (Advanced Driver Assistance System), kuten Surround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Blind-spot View Monitor (BVM) ja Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5).

Lisäksi tarjolla on kaistavahti (Lane Keeping Assist, LKA) ja kaistanseuranta-avustin (Lane Following Assist, LFA) sekä katvealueen törmäyksenestoavustin (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist, BCA), risteävän liikenteen törmäyksenestoavustin takana (RCCA), turvallisen autosta poistumisen varoitin (Safety Exit Warning, SEW), älykäs vakionopeudensäädin (Smart Cruise Control, SCC) Stop and Go -toiminnolla, moottoritieavustin (Highway Driving Assist 1). 5 (HDA 1.5), älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA), kuljettajan tarkkaavaisuusvaroitus (DAW), kaukovaloavustin (HBA), edellä ajavan ajoneuvon liikkeellelähtöilmoitus (LVDA) ja takamatkustajan varoitin (ROA).

ADAS-pysäköintijärjestelmässä yhdistyvät pysäköintietäisyysvaroitin (PDW) edessä ja takana sekä peruutuskamera (RVM).

Maailmanlaajuinen lanseeraus ja malliston laajeneminen

Inster lanseerataan tänä kesänä ensimmäisenä Hyundain kotimaassa Koreassa, ja sen jälkeen Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasian ja Tyynenmeren alueella. Suurin osa varusteista ja teknologioista kuuluu vakiovarusteisiin, ja lisävarusteena on saatavana lisää mukavuutta ja personoitavuutta. Tekniset tiedot vahvistetaan lähempänä lanseerausta. Insterin Suomen myyntimallisto vahvistetaan syksyn 2024 aikana.

Inster-perheeseen liittyy tulevaisuudessa myös Inster Cross -niminen malli, joka on muotoilultaan rouheampi ja ulkoiluilmaelämään keskittyvä. Lisätietoja Cross-mallista julkaistaan myöhemmin.

Suomeen ensimmäisiä Instereitä odotetaan vuodenvaihteen tienoilla.

Hyundai INSTER tekniset tiedot*

Mitat (mm)Pituus: 3 825 Akseliväli: 2 580, Leveys: 1 610 Korkeus: 1 575
Pään tila (mm)Edessä: 1 028 (Sunroof: 987) / Takana: 982
Jalkatila (mm)Edessä: 1 050 / Takana: 885
Tavaratila (VDA)280 litraa (351 litraa takaistuin eteen liu’utettuna)
Maksimi rengaskoko205/45 R17
Vannevaihtoehdot  17 tuuman alumiinivanne, 15 tuuman alumiinivanne, 15 tuuman teräsvanne pölykapseleilla
KorkeajänniteakkuVakio: 42 kWh / Long-Range: 49 kWh
Akun jänniteVakio: 266 V / Long-Range: 310 V
EnimmäistehoVakio: 71,1 kW / 97 hv ja Long-Range: 84,5 kW / 115 hv
HuippunopeusVakio: 140 km/h / Long-Range: 150 km/h
0-100 km/hVakio: 11,7 s / Long-Range: 10,6 s
Toimintamatka (WLTP)Arvioitu 305 km (vakiokokoisella akkuvaihtoehdolla)Arvoitu 355 km (Long-Range -akustovaihtoehto 15-tuumaisilla renkailla)
Kulutus15,3 kWh/100 km (15-tuumaisilla renkailla)
Sisäinen laturi11 kW (vakio)
Peruslataus ACVakio: 4 h (16A)Long-Range: 4 h 35 min (16A)
10 – 80 % pikalataus30 min (molemmat versiot, optimaalisissa olosuhteissa käytettäessä pikalatausta (DC, vähintään 120 kW -laturi))
ADAS-ominaisuudetSurround View Monitor (SVM), Parking Collision-Avoidance Assist Rear (PCA-R), Blind-spot View Monitor (BVM), Forward Collision-Avoidance Assist 1.5 (FCA 1.5), Lane Keeping Assist (LKA) and Lane Following Assist (LFA), Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Safe Exit Warning (SEW), Smart Cruise Control (SCC)w/ Stop and Go, Highway Driving Assist 1.5 (HDA 1.5), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Leading Vehicle Departure Alert (LVDA) and Rear Occupant Alert (ROA), Parking Distance Warning (PDW) Front and Rear, Rear View Monitor (RVM).
UlkoväritAtlas White*, Tomboy Khaki*, Bijarim Khaki Matte, Unbleached Ivory, Sienna Orange Metallic*, Aero Silver Matte*, Dusk Blue Matte, Abyss Black Pearl, and Buttercream Yellow Pearl. * Saatavana kaksivärisenä kontrastimustalla katolla
SisustusväritMusta, Khaki Brown ja kaksviärinen Newtro Beige -kangasverhoilu

* Tekniset tiedot perustuvat eurooppalaiseen Hyundai INSTER -malliin. Ominaisuudet, tekniikka ja ilmoitetut luvut voivat vaihdella markkina-alueesta riippuen.