Tilaa, laatua ja mukavuutta − uusi Hyundai Santa Fe

Santa Fe

Täysin uusi viidennen sukupolven Hyundai Santa Fe on saanut täysin uuden ulkonäön. Hyundain lippulaivamalli tarjoaa laatua, mukavuutta ja erittäin hyvät tilat monipuoliseen käyttöön. Malli on aina nelivetoinen ja ladattavalla Plug-in Hybrid -voimalinjalla varustettu. Suomessa auton voi valita 6- tai 7-paikkaisena.

Viidennen sukupolven täysin uusi Hyundai Santa Fe on tilava SUV, joka yhdistää saumattomasti ja laadukkaasti vaikkapa perhe-elämän tarpeet ja seikkailunhalun. Uutuutta on jo ajettu Etelä-Korean teillä, ja ensimmäisissä kansainvälisissä koeajoissa on kehuttu sen vakautta suuremissakin nopeuksissa, eurooppalaiseen ajotyyliin sopivaa ajettavuutta, mukavuutta, hiljaisuutta ja näyttävää muotoilua.

Täysin uudessa Santa Fessä on ensiluokkaisia mukavuus- ja käyttöominaisuuksia. Auton 50 millimetriä pidennetty akseliväli ja laajennettu takaluukun aukko mahdollistavat autoon terassimaisen takatilan. Pidempi akseliväli takaa myös paremmat kolmannen ja toisen rivin tilat.

Ennen uuden tuotteen kehittämistä Hyundai teki kyselytutkimuksen asiakkaiden ajoneuvotarpeista ja elämäntyyleistä ja havaitsi, että ulkoilma-aktiviteetit ovat nouseva trendi − yhä enemmän aikaa vietetään ulkona ja ulkoilutuotteisiin käytetään enemmän rahaa. Outdoor Industry Associationin mukaan ulkoilma-aktiviteetteihin osallistuminen kasvoi ennätykselliseen 168,1 miljoonaan henkilöön eli 55 prosenttiin Yhdysvaltojen väestöstä vuonna 2022. Samaan aikaan Euroopassa on havaittavissa samanlaista kasvua, ja ulkoiluun osallistuvien määrän odotetaan ylittävän 223 miljoonaa käyttäjää vuoteen 2027 mennessä. Etelä-Koreassa kiinnostusta ulkoilmaelämäntyyleihin kuvaa Chabakin (autoleiriytyminen) suosio, ja esimerkiksi asuntovaunuja rekisteröitiin vuonna 2020 nelinkertainen määrä verrattuna vuoteen 2015.

Täysin uusi matkustamo tarjoaa luokkansa johtavaa mukavuutta ja kuljetuskapasiteettia

Santa Fen uudet sisätilat jatkavan auton ulkoista muotokieltä keskittyen sekä vaaka- että pystysuoriin elementteihin. H-kirjaimen muoto koristaa kojelautaa ja tuuletusaukkoja. Vaihteenvalitsin on siirtynyt sähköautoista tuttuun tapaan ohjauspylvääseen jättäen keskikonsoliin enemmän tilaa tavaroiden säilytykselle.

Luokkansa ensimmäinen kaareva Panoramic Curved Display -näyttö yhdistää 12,3-tuumaisen digitaalisen mittariston ja 12,3-tuumaisen ccNC-infotainment-järjestelmän yhdeksi tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Uuden sukupolven ccNC tarjoaa myös suoratoistopalvelut ja langattoman puhelimen heijastamisen.

Kuljettajalla on lisäksi käytössään HUD -tuulilasinäyttö sekä 6,6-tuumainen ilmastoinnin paneeli, joka tekee asetusten säätämisestä helppoa.

Uusi malli tarjoaa luokkansa johtavan kuljetuskapasiteetin ja tilavan takaluukun lastausaukon, joka sopii erinomaisesti kaupunkielämään ja tekee vaikutuksen ulkoilukäytössä, sillä se tarjoaa runsaasti tilaa kaikelle urheiluvälineistä retkeilyvarusteisiin. C-pilarissa sijaitseva apukahva parantaa ulottuvuutta kattotelineille.

Täysin uudessa Santa Fe -mallissa Hyundai on asettanut etusijalle auton tilojen käytännöllisyyden ja riittävyyden. Uutuusmallin ensimmäisen rivin istuimet ovat jalkatuella varustetut lisävarusteiset Relaxation Seat -istuimet, jotka tarjoavat erinomaisen mukavuuden. Kuusipaikkaisessa versiossa toisessa rivissä on käsinojalliset, sähköisesti taaksepäin kallistettavat erilliset istuimet, jotka tarjoavat takamatkustajille vertaansa vailla olevaa mukavuutta. Istuinten selkänojat ovat kallistettavissa sähköisesti siten, että matkustaja voi räätälöidä juuri mieltymystensä mukaisen matkustusasennon. Toisen rivin istuimia voi liikutella myös eteen ja taakse.

Kuusipaikkainen malli on mainio vaihtoehto myös lapsiperheiden tarpeisiin. Väljät 2. ja 3. istuinrivin paikat tarjoavat nahisteluvapaata tilaa, ja isommat lapset pystyvät helposti kapuamaan kolmannelle riville myös toisen rivin penkkien välistä.

Toisen ja kolmannen rivin jalkatilaa on lisätty. Uutuus tarjoaa luokkansa parhaan kolmannen rivin mukavuuden ja pääntilaa on parannettu asiakkaiden toiveiden perusteella. Toisen rivin jalkatilan pituus on kasvanut 20 mm eli 1 055 mm:iin. Kolmannen rivin jalkatilan pituus on kasvanut 15 mm eli 761 mm:iin. Santa Fe tarjoaa luokkansa parhaan kolmannen rivin pääntilan, joka on kasvanut 69 mm:llä 958 mm:iin. Kolmannen rivin istuinkorkeus on kasvanut 30 mm eli on nyt 282 mm. Kolmannen rivin istuimet kallistuvat taaksepäin nyt enemmän kuin aiemmin. Kallistusta voi säätää kymmenen astetta.

Tavaratila on kasvanut edelliseen mallisukupolveen nähden 50 litralla. Perusasennossa kolmannen rivin istuimet alas taitettuina tavaratilan koko on nyt 621 litraa (VDA).

Täysin uusi Santa Fe esittelee maailman ensimmäisen Bilateral Multi-Console -säilytystilan, joka on sekä etu- että takamatkustajien käytettävissä. Innovatiivinen keskikyynärnojan muotoilu varmistaa, että jokainen autossa oleva pääsee kätevästi käsiksi tavaroihinsa. Mielenrauhan lisäämiseksi matkustajan hansikaslokeron päällä sijaitseva UV-C-desinfiointilokero mahdollistaa usein käytettyjen esineiden, kuten matkapuhelinten ja lompakoiden helpon desinfioinnin, mikä edistää puhtautta ja hygieniaa autossa.

Hyundai Santa Fe tarjoaa nopean langattoman latausjärjestelmän kahdelle älypuhelimelle rinnakkain kookkaassa keskikonsolissa. Langattoman latauksen lisäksi autossa on USB-C-portit.

Santa Fe tukee nyt myös monipuolisia OTA-päivityksiä (Over-the-Air), joilla varmistetaan, että auton järjestelmät ja navigointilaitteen kartat ovat aina ajan tasalla. Päivitykset voidaan suorittaa vaivattomasti langattomasti ilman huoltokäyntiä.

Digital Key 2 mahdollistaa ajoneuvon käytön ja käynnistyksen älypuhelimella. Santa Fen Digital Key 2 -ominaisuus ei vaadi puhelimen tai älykellon asettamista ovenkahvalle, vaan auto tunnistaa yhdistetyn älylaitteen, vaikka se olisi oven vieressä seisovan henkilön taskussa.

Ajoavustin- ja turvallisuusominaisuudet tarjoavat mukavan ajokokemuksen

Täysin uudessa Santa Fessä on kattava valikoima ajoavustimia ja turvallisuutta lisääviä toimintoja. Forward Collision-Avoidance Assist 2 voi antaa varoituksen ja tekee tarvittaessa hätäjarrutuksen, jos edellä ajava ajoneuvo yhtäkkiä hidastaa vauhtia tai jos auton edessä havaitaan törmäysvaara. Kaistallapysymisavustin (LFA 2) käyttää tuulilasiin asennettua kameraa, joka tunnistaa ajoneuvon sijainnin kaistalla ja avustaa pienin ohjausliikkein ajoneuvon takaisin kaistan keskelle.

Kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä (DAW) analysoi kuljettajan valppautta ja voi antaa varoituksia, jotka lisäävät tarkkaavaisuutta ratissa. Kuljettajan valvontajärjestelmä (Driver Monitoring System, DMS) analysoi kuljettajaa ja auttaa varmistamaan turvallisen ajamisen.

Navigointiin perustuva Smart Cruise Control 2 auttaa säilyttämään turvallisen nopeuden moottoritien kaarteissa. Kaistaviivojen puuttuessa Highway Driving Assist 3 -järjestelmä pitää auton kaistalla, jos edellä ajaa toinen ajoneuvo, jonka perusteella HDA3 pystyy päättelemään kaistan sijainnin. Se auttaa myös kaistanvaihdoissa moottoritiellä ajettaessa ja auttaa keskittämään ajoneuvon kaistalleen ajon aikana.

Tutkapohjainen Rear Occupant Alert (ROA) -järjestelmä muistuttaa kuljettajaa, jos takaistuimilla on ihmisiä tai eläimiä eikä takaovia ole avattu auton pysäköinnin jälkeen.

Muita kuljettajaa avustavia ja turvallisuusominaisuuksia ovat mm: älykäs nopeusrajoitusavustin (ISLA), Rear View Monitor, risteävän liikenteen törmäyksenvälttämisjärjestelmä Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist, joka varoittaa peruutettaessa kuljettajaa sivusuunnassa lähestyvistä ajoneuvoista ja suorittaa tarvittaessa jarrutuksen, etu-/takapysäköintivaroitin, Surround View Monitor, joka pysäköitäessä näyttää kamerakuvaa auton eri kulmista ja mahdollistaa turvallisen ja helpon pysäköinnin, etäpysäköintiavustin Remote Smart Parking Assist ja auton takaovet automaattisesti turvalukitseva Safe Exit Assist.

Hyundai Santa Fe on aina nelivetoinen ja varustettu 6-vaihteisella momentinmuunninautomaattivaihteistolla sekä taloudellisella Plug-in Hybrid -voimalinjalla. Tarjolla on 6- ja 7-paikkainen vaihtoehto. Suomessa myynnissä on kolme varustetasoa, Style, Premium ja Calligraphy.

Täysin uuden Santa Fen hinnat alkavat 59 390 eurosta. Täydellinen hinnasto julkaistaan 3.4. osoitteessa https://www.hyundai.fi/mallisto/santa-fe/

Ensimmäisiä autoja odotetaan Suomeen syyskuussa 2024.