Renault 5 E-Tech electric – automaailman ikonin sähköinen paluu

5 E-Tech

Renault 5 E-Tech electric  antaa uudet kasvot sähköiselle vallankumoukselle. Renaulution-strategiasta luotu retrofuturistinen uusi sähköauto vie ajatukset sekä merkin historiaan että tulevaisuuteen. Alle neljä metriä pitkä täysin uudelle tekniikalle tehty 5 E-Tech electric tuo mukanaan paljon edistyksellistä tekniikkaa. Edullisimman version hinta jää 25 000 euron tuntumaan. Myynti alkaa Suomessa arvion mukaan vuoden 2025 alkupuolella

Alkuun Renault 5 E-Tech electric tulee myyntiin viidellä värillä, joista kaksi on klassikkoja: Pop Yellow ja Pop Green. Ne ovat kuin suoraan 5-mallin 1970-luvun värikartasta. Uudella tekniikalla tehdyt värit näyttävät kauempaa perusvärisiltä, mutta ovatkin lähempää katsottuna hehkuvia metallivärejä. Kahdesta väristä Pop Green on  uuden 5 E-Tech elecricin väri, jonka saa ilman lisähintaa. Kolme muuta väriä ovat Nacré valkoinen, Étoilé musta ja Nocturne sininen.

Vaikka uusi Renault 5 E-Tech electric on pikkuauto, siinä on aina alla 18-tuumaiset vanteet 195/55-renkain. Perusmallin teräsvanteet ovat samaa tyyliä kuin aikoinaan 5 Turbossa. Keskimmäisen Techno-varustetason kevytmetallivanteissa on sama muotoilu kuin vuonna 2021 esitellyssä tutkielmassa. Lopuksi Iconic Cinq varustetason vanteet ovat kuin kellotaulu.

Kooltaan 3,92 metriä pitkä Renault 5 E-Tech electric sijoittuu Clion toisen ja kolmannen sukupolven väliin, mutta sisätilaa on yhtä paljon kuin nykyisessä Cliossa. Kori on sitä yhdeksän senttiä lyhyempi, mutta akselivälissä (2,54 m) on eroa vain viisi senttiä. Merkittävää niin tilojen kuin ajettavuuden kannalta on myös suuri raideleveys (1,55/1,53 m). Korkeutta (1,50 m) on kuusi senttiä Clioa enemmän.

Hyviin puoliin kuuluu 326 litran tavaratila (277 l VDA), jossa on 27 litran suuruinen lokero latauskaapeleille. Epäsymmetrisesti jaetun (60/40) takapenkin selkänojan voi taittaa eteen tavaratilan kasvattamiseksi. Pieniin sähköautoihin ei usein saa vetokoukkua, mutta Renault 5 E-Tech electricin vetomassa on 500 kiloa.

Renault 5 E-Tech electric – automaailman ikonin sähköinen paluu